Océ Venlo

556-180131-c01_green DEF 20180209
556-180131-c02 DEF 2018.02.08

Océ Canon te Venlo gaat een nieuw hoofdgebouw realiseren in Venlo. Océ Canon heeft de ambitie om een BREEAM score ‘Excellent’ te behalen op de nieuwbouw en het ontwerp van de installaties zal hierop worden afgestemd. De nieuwbouw bestaat uit onderstaande bouwdelen:

  • begane grond: entree-zone, technische ruimten, keuken, restaurant, auditorium, sanitair.
  • 1e verdieping : conferentie, testlabs OIP, WFPS EMEA, restaurant, techniek, sanitair.
  • 2e t/m 6e verdieping : kantoren, greenplaza, sanitair
  • 7e verdieping : kantoren (directie), greenplaza, sanitair, techniek.
 
Alle kantoorgebieden in het gebouw grenzen aan groene pleinen die in grote mate zijn voorzien van beplanting die de lucht zuivert. Door de glazen gevels van deze pleinen wordt zonnewarmte optimaal benut voor de voorverwarming van lucht. Daarnaast wordt het dak van het kantoor maximaal benut voor het plaatsen van 1.500 m² PV-panelen. Door het toepassen van energiezuinige LED verlichting en de hoge mate van daglichttoetreding in het ontwerp kan met deze PV-panelen een belangrijk deel van het elektriciteitsgebruik in het gebouw worden opgewekt.

Voor nagenoeg het volledige gebouw wordt de gevel uitgevoerd als een aluminium vliesgevel, waarmee aan de hergebruikprincipes van C2C kan worden voldaan. Ook bij de keuzes voor ander materialen in het ontwerp wordt telkens afgewogen of er mogelijkheden zijn om aan de C2C principes te voldoen.
 
Het totale gebouw is uitgewerkt in een BIM-model.
 

Océ Venlo
Océ Holding
Categorieën: Duurzaamheid, Werken,

architect: Architectenbureau Broekbakema
constructeur: ABT b.v.


3793 - Oce Canon te Venlo
\